22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCapcane sub fereastra prefectului

Capcane sub fereastra prefectului

Prefectura Dolj este incercuita de santier. Ca si la inceputul lucrarilor de modernizare a centrului Baniei, constructorii nu tin cont de norme si le intind capcane craiovenilor, de asta data chiar sub fereastra lui Giugea.


Ceasurile se scurg prea repede pentru firma SCT Bucuresti, care, pâna la Zilele Craiovei, trebuie sa puna pe picioare atât fântâna arteziana din Piata Prefecturii, cât si trotuarul de granit din fata aceleiasi institutii. Pavajul vechi a fost decapat, insa el a ramas in calea trecatorilor si a masinilor, neopriti in vreun fel sa patrunda in zona. In absenta primarului Antonie Solomon, care mai declara din când in când ca i-a tras de urechi pe constructori pentru neregulile din santier, nimeni din Primaria Craiova nu are vreo explicatie. Cu atât mai putin reprezentantii SCT Bucuresti, abilitati prin subcontract sa realizeze pavajul, care sunt de negasit. Mentionam ca normele prevad obligativitatea incercuirii perimetrelor in constructie cu gard continuu, societatea UTI International, contractorul proiectului de modernizare a centrului, fiind amendata cu 50 de milioane de lei, in urma cu câteva saptamâni, tocmai pentru incalcarea acestor dispozitii. Prefectul Nicolae Giugea a declarat ca nu i se pare periculos sa patrunda in sediul prefecturii printre bolovanii de beton, dar ca asta nu inseamna neaparat ca e si firesc sa se intâmple asa. Giugea gaseste necesare aceste lucrari, dar recunoaste ca nu a solicitat vreun raport organelor abilitate. Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Dolj sustin ca „tin aproape“ de fenomen, dar nu au putut dovedi nici ei pâna acum ca s-au implicat. Seful ITM, Silviu Cotiga, a spus ca „un inspector ITM a fost si ieri si astazi acolo, in santierul din fata prefecturii, dar nu stiu ce o fi facut, daca o fi luat vreo masura. Am intrat si eu in sediul prefecturii, tot printre bucatile de pavaj scoase din trotuar“.


Trotuarul, in afara proiectului


Reabilitarea trotuarului de la prefectura nu este inclusa nici in proiectul de modernizare a centrului, nici in capitolul special al bugetului local pe anul 2006, insa investitia nu merita suspectata de nelegalitate, dupa cum apreciaza specialistul Primariei Craiova. „Acest trotuar necesita oricum interventii, conform unui studiu din 2004. Fiindca vor fi amenajate toate celelalte trotuare din jurul sediului prefecturii, s-a decis sa-l facem si pe acesta. Nu este inclus in proiect, dar se va incheia un act aditional la contractul proiectului pentru centru“, a spus Sabina Dumitru, sefa Serviciului investitii al municipalitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS